Gradska kafana

Na samo 20 metara od prenoćišta možete po izuzetno povoljnim cenama koristiti usluge restorana.

Detaljno

Šabačka Čivijada

Šabačka čivijada 2010 biće održana 16. 17. i 18. septembra. Organizator manifestacije, poznate kao belosvetski vašar humora i satire, je Turistička organizacija Šapca, a generalni pokrovitelj Grad Šabac.

Detaljno

Šabački festival

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta još od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop-rock-punk bendove i DJ-eve iz Srbije i regiona. Do sada je ugostio više od 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih bendova.

Detaljno

Šabački vašar

Za mnoge ljude, sinonim za ovaj grad je Malogospojinski šabački vašar. Održava se više od jednog veka, svake godine, 21. septembra na Mihajilovcu i praznuje pravoslavni praznik Rođenje Presvete Bogorodice. Vašar svake godine traje od četiri do pet dana, a prethodi mu takođe čuvena manifestacija „Čivijada“, takmičenje u humoru i satiri.

Detaljno

HajduČke večeri

Kulturna manifestacija „Hajducke veceri" održava se svake godine pocetkom avgusta, nekada je bila jedna od najmasovnijih kulturnih manifestacija u zemlji koja je okupljala i do 20.000 posetilaca.

Detaljno

Ruže Lipolista

Festival Ruže lipolista traje već više od jedne decenije, pa ipak je jedna od najmlađih manifestacija u opštini Šabac. Održava se u Lipolistu, selu koje je smešteno u ravnici ispod Cera, na 25 km od Šapca idući putem prema Loznici. Lipolist je bogato mačvansko selo gde se pored tradicionalne poljoprivrede sve više domaćinstava bavi cvećarstvom, najviše ružarstvom, i zato ga nazivaju najmirisnijim selom u Srbiji. Tako je nastala ideja da se organizuje ova,danas veoma poznata turistička manifestacija. Inače, lipoliški ružari danas svoje sadnice izvoze u više zemalja, u Rusiju, pa čak i u Holandiju, metropolu cvećarstva

Detaljno

GRADSKA KAFANA

Na samo 20 metara od prenoćišta možete po izuzetno povoljnim cenama koristiti usluge restorana.

Šabac je oduvek bio poznat po svojim kafanama, dobrim muzičarima i veselim gostima. Njegov položaj na raskršću svetova, između istoka i zapada, siromaštva i bogatstva, kulturni uticaji velikih nacija i trgovački tokovi koji su neraskidivo upleteni u samu srž šabačke čaršije, stvorili su duh Šapca vesele naravi, uvek spremne za šalu i užitak.

Za razliku od većine gradova u Srbiji, Šabac je imao sreću da se bogatstvo njegovih trgovaca i blizina velikih kultura zapada isprepletu i stvore lep, bogat i prosperitetan grad, grad koji je je iznedrio građanski stalež koji je znao da ceni dobru uslugu i bogatu trpezu.

Inspirisani pričama starih boema, i u želji da barem na neki način vratimo makar mali delić nekadašnje slave “Malog Pariza”, odlučili smo da sagradimo restoran u kome će se uvek služiti dobra hrana, dobro piće i dobro raspoloženje. Tako je nastala “Gradska kafana”, restoran koji svojim specifičnim izgledom želi da dà svoj doprinos povratku starih vrednosti, ali na jedan savremen način.

Restoran – Pivnica “Gradska kafana” je otvoren sa željom da u ugodnom ambijentu u kome se isprepleće staro sa novim, svaki gost nađe ono što će mu pružiti najveći užitak. Bogat jelovnik nudi raznovrsna jela i pića i sigurno će zadovoljiti i najprobirljivije sladokusce.